Tazelik Etiketi: RediRipe
December 6, 2006, 7:09 am
Filed under: Güncel

\

Arizona üniversitesi’nden Prof. Mark R. Riley meyvelerin tazeliğini niteliksel (kalitatif) olarak gösterebilen bir gösterge (indikatör) etiket yaptı. Etiket meyveler üzerine yapıştırılıyor. Meyve tazeyse beyaz renk alıyor. Bozulmaya başladıkça da mavi renge bürünüyor. Çalışması, meyvelerin olgunlaşmaya başladıktan sonra, etilen maddesi salgılaması ve salgılanan etilene duyarlı etiketin, miktara göre tepki vermesi prensibine dayanıyor. “RediRipe” adı konulan etiketin, üç yıla kadar piyasayada olması planlanıyor.
Mark Riley’in Arizona Üniversitesi’ndeki Sayfası

Spacer

HIT    ME!!

Advertisements

Leave a Comment so far
Leave a comment



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s



%d bloggers like this: