Hurma dedikleri
October 4, 2006, 7:47 am
Filed under: Biliyormuydun?

Tuttum \

Hurma basra körfezinden ortadoğu ve afrikaya yayılmış antik çağlardan kalma bir palmiye türüdür.

meyveleri özellikle ramazan ayında müslümanlar tarafından yenir. yaprakları italya’da çeşitli ayinlerde kullanılır. bütün palmiye yaprakları gibi gölgelik yapımında kullanılr.

yeşil yaprakları taze iken sebze olarak da pişirilip yenebilir.

meyveli kek, iştah açıcı, kremalı shake yapılabilir. en iyi kullanımı sıvı haldedir. örneğin: süt içebilenler için, içine atıp blenderdan geçirmek yazları buz da eklenebilir. daha iyisi meyve sularının özellikle ekşi elma suyunun içine atılıp blenderdan geçmesidir. sıvı haldeyken afrodizyak etkiler gösterir.

tannin içerdiği için barsaklara iyi gelir. a, b1, b2 vitaminlerini, demir, magnezyum, bakır, fosfor minerallerini içerir.

meyve suyu ve şarap yapımında kullanılır. kuranda asıl haram olarak sözü edilen şarabın hurma şarabı olduğu üzüm şarabı için farklı bir sözcük kullanıldığı da söylenir.

kan şekerini çok hareketlendirebildiği için çok az yenmesinde yarar vardır.

içeriği beğenseniz de beğenmeseniz de  

Advertisements

Leave a Comment so far
Leave a comment



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s



%d bloggers like this: